tisdag 2 december 2014

Uppdrag 19 ma/tk

Elen strular i fikarummet. En av lamporna i fikarummet har fått fel på strömbrytaren. Strömbrytarna i elaffären är slut, så du beslutar dig för att fixa en egen. 

Skriv och berätta om dagen då du blev tvungen att bygga en egen strömbrytare. Hur planerade du? Hur byggde du? Materialval? Vad blev du mest nöjd med? Vad hade du kunnat vidareutvecklat? Gick det att följa din första ritning eller var det något du var tvungen att ändra? 

Infoga din skiss i affärsbloggen. Infoga även filmen där du berättar hur du löst problemet.  

Använd appen circutbuilder och bygg din krets. Knäpp ett kort på hur kopplingsschemat blev.


För din goda arbetsinsats fick du 500 kr som du använde för att köpa en matta.

Vad tyckte du om uppdraget? Kommentera nedan.

7 kommentarer:

 1. Jag tyckte att uppdraget var bra, det var lärorikt och man fick testa en ny app. Uppdraget var inte så jätte svårt men man fick ändå tänka till.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte uppdraget var bra. Det svåra var att sätta in bilder i ett dokument och att man var tvungen att tänka tillbaka för vi gjorde den riktiga strömbrytarn för typ 3 veckor sen.

  SvaraRadera
 3. Uppdraget var roligt och kul för vi fick använda en ny app. Man lärde sig ganska mycket och så. Det dåliga var att jag och Adam inte hann klart vår strömbrytare

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det här uppdraget var jätte roligt! Jag fick testa nya appar och det var roligt. Jag blev väldigt nöjd med min strömbrytare! Den blev fin ocskå när jag målade den.

  SvaraRadera
 5. Det var svårt att lägga in bilderna, men det var kul att göra en strömbrytare och den fungerade bra.

  SvaraRadera
 6. Det kanske inte var det roligaste uppdraget, men jag tyckte att det gick väldigt bra att göra det. Jag vart nöjd med det jag skrev. Men det som var roligt att göra var strömbrytarn. Det kanske inte var den bästa strömbrytarn, men den funkade.

  SvaraRadera
 7. Det var roligt att testa göra en egen strömbrytare även om det kanske inte gick så jätte bra för mig // Elsa Sjö

  SvaraRadera