fredag 17 april 2015

Uppdrag 32 Sv/So


Australien

Röstning om vilken resväg vi skulle ta hemåt vanns av alternativ 3, 
"Genom Panama-kanalen sedan västerut över Stilla havet runda Australien sedan norrut i Indiska oceanen genom Röda havet och Suez-kanalen västerut i Medelhavet via Gibraltar sund norrut på Atlanten genom Engelska kanalen via Nordsjön Skagerak och sedan Östersjön hemåt"


Resan med Greenship går vidare genom Panama kanalen och sedan västerut. Under dagen har vi lagt till i hamnen i Sydney, en av Australiens största städer. Där finns massor att upptäcka och uppleva både när det gäller natur, miljö, kultur, historia, nöjen och många  andra sevärdheter. 

Du och dina vänner hyr en bil, packar den full med grejer och beger er ut på en veckas upptäcktsfärd. Australiens inland och dess urbefolkning fashinerar dig. Du samlar på dig fakta, intryck och bilder och när du kommer tillbaka till Greenship sammanställer du ditt material.

Skriv en fakta text om Australiens urbefolkning, aboriginerna. Berätta om deras ursprung och historia, seder, bruk och traditioner samt om deras naturreligion som de så starkt förknippas med. Skriv också om deras ställning i dagens Australien samt övrig fakta som du tycker är intressant. Kom ihåg att ange källan. 

Skriv under din karaktär och rita sedan en bild till som du fotar och länkar in. 

För utfört uppdrag får du köpa tavlor till vardagsrummet. 

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte att det var roligt att forska om Australiens urbefolkning. Det var lärorikt och ganska kul. Det var helt enkelt ett roligt uppdrag// Jerry

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det här uppdrget var roligt för att det var roligt att lära sig om aboriginer. /Kenza

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte uppdraget var roligt för vi fick se på film hur dom levde och hur doms kultur var. Jag tyckte det var roligt. / Raheem

    SvaraRadera